Anul trecut, prin octombrie-noiembrie, m-am decis să merg în Azore, după ce am văzut postarea celor de la LOCOMOTOR prin care anunțau o nouă excursie pe insula São Miguel. Iar azi se împlinesc trei săptămâni de când m-am întors din această minunată excursie, organizată exemplar de către Dorin, inima și creierul întregii „operațiuni”. 🙂 Cred că a fost cea mai așteptată vacanță, iar așteptările au fost răsplătite pe măsură. Craterele impresionante ale vulcanilor, oceanul spectaculos, hortensiile uriașe și lacurile colorate m-au inspirat să-mi fac diferite împletituri, pe care de multe ori le realizam din mers, în timpul traseului.  Ele nu sunt așa spectaculoase ca peisajele, dar mi-au dat o stare de bine și mi-am adus aminte de ce m-am apucat de fapt de împletit. Pentru felul în care mă face să mă simt o împletitură.

©Roxana Cerchez

Asta e prima împletitură realizată în Portugalia, pe care mi-am făcut-o în aeroport, în timp ce așteptam să ne îmbarcăm pentru al doilea zbor, Lisabona-Ponta Delgada.  Sunt două noduri în partea de sus și apoi coada de pește. 🙂

©Mirabela Robu
©Dorin Băluță

Prima zi pe insula São Miguel: Lagoa do Fogo și două impletituri #dutchbraid prinse într-un coc.

©Mirabela Robu
©Roxana Cerchez
©Dorin Băluță

Un traseu pe lângă ocean și 2 codițe (pull-through braid).

©Mirabela Robu / Miradouro Vista do Rei
©Mirabela Robu / Miradouro Vista do Rei
©Roxana Cerchez / Miraduro da Boca do Inferno
©Dorin Băluță
©Dorin Băluță / Lagoa das Sete Cidades

Asta a fost ziua cu traseul cel mai lung, cu o vreme foarte bună, care ne-a permis să vedem peisajele în toată minunăția lor.  Fiind foarte cald, părul meu a luat multe forme în acea zi, de la păr lăsat pe spate, la coc sub pălărie și mai apoi la împletitură prinsă-n eșarfă.

©Dorin Băluță
©Roxana Cerchez
©Roxana Cerchez

Zi petrecută la ocean, cu timp de relaxare și un somn bun pe plajă. :)) Împletitură făcută de la cazare, de data aceasta, care a fost mai apoi prinsă în coc.

©Dorin Băluță
©Dorin Băluță

Mi-a plăcut tare mult și ziua în care am prins ceață, pentru că am văzut parcă o altă față a insulei. Combinația zilei: împletitură cu eșarfă, păr umed și înfoiat, după care păr prins în coc.

©Mirabela Robu / Lagoa das Sete Cidades
©Mirabela Robu
©Mirabela Robu

În ultima zi am mers în căutarea balenelor și a delfinilor. Știam că o să fie vânt pe ocean și nu voiam ca vreun fir de păr să-mi sară în față tocmai când ieșea balena la suprafață, așa că (surpriză!) mi l-am împletit. 🙂 A fost foarte frumoasă această plimbare și dacă ajungeți pe acolo zic eu că nu e de ratat. Noi am mers cu Terra do Pico și am fost foarte încântați. Nu mai știu câte balene am văzut (4-5?), dar delfini am văzut zeci.

Cam asta a fost experiența în São Miguel, Azore, spusă foarte pe scurt și mai mult în imagini. Este o destinație care merită pusă pe listă și eu mă gândesc serios să văd ce au de oferit și celelalte insule din acest grup.

Pe curând!

Simona

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *