Și … m-am vopsit. De când am început să mă împletesc m-am tot gândit ba la șuvițe, ba la păr vopsit. Șuvițele mi le-am făcut prin mai, părul l-am vopsit în ultima zi de septembrie. Dacă până să îmi schimb nuanța părului îmi plăcea să-mi îngrijesc părul cu diferite măști sau uleiuri, acum mi-am dat seama că trebuie să continui să-l hidratez și mai mult, ca să mă bucur de un păr sănătos timp îndelungat. Am scotocit prin casă, am citit proprietățile uleiurilor din frigider și am ajuns să combin 3 dintre ele, rezultând o mască hrănitoare, care protejează culoarea părului.

Avem așa:

  • 3 linguri ulei de macadamia*;
  • 1 lingură ulei de cocos**;
  • 5 picături ulei esențial de lemongrass***.

Eu am aplicat masca pe scalp și pe lungimea părului și am lăsat-o să acționeze cel puțin 30 minute. Am spălat cu mai mult șampon decât de obicei, ca să se ducă uleiurile și m-am ales cu un păr fin, plăcut la atingere și ușor de coafat. L-am făcut cu peria electrică și parcă nu mi s-a mai încâlcit așa de tare. Voi mai testa și alte uleiuri, după care vă dau de veste.

* uleiul de macadamia hrănește și protejează culoarea părului, îl ajută să rămână la locul lui și îl întărește

** uleiul de cocos este deja foarte cunoscut pentru minunatele sale beneficii: face scalpul mai sănătos, stimulează creșterea părului, repară firele despicate, conferă strălucire firului de păr și se pare că ne scapă și de mătreață

*** uleiul de lemongrass îl aveam întâmplător prin casă și tot întâmplător am aflat că este bun împotriva mătreții, a căderii părului și face bine scalpului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *